Mobile Devices: Lite Theme CitroŽn: CitroŽn Trader | Saxo Trader | C2 Trader Peugeot: Peugeot Trader | 106 Trader Enthusiast: Saxperience


Go Back   Saxperience - Citroen Saxo Forum > Citroen Saxo Related Forums > Saxo In Car Entertainment (ICE) & Security

Saxo In Car Entertainment (ICE) & Security This forum should be used to chat about all things relating to in-car entertainment...

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12th November 2008, 20:06   #1
adnandunn
Established Member
North East Region Member
 
adnandunn's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,743
iTrader Score: 10 (100%)
adnandunn has a spectacular aura aboutadnandunn has a spectacular aura about
Default head Unit problem after fitting door speakers

i fitted some door speakers and everythink was fine. until the autolead cables were hanging below the dash board so i moved them up and heard the speakers pop. i have a ripspeed dvd player and now when i turn it on the screen just stays grey and has no function, but the speakers still work. also checked the fuse in the back of the head unit and this was fine.

anyone know what i can do/try to fix it
__________________

Cammed Saxo vts 151bhp for sale
http://www.saxperience.com/forum/sho...d.php?t=232883
adnandunn is offline   Reply With Quote
Old 12th November 2008, 20:11   #2
Ashleyp
Saxperience Hardcore!
Track / Motorsport PrepContent Contributor
 
Ashleyp's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Bedford & Manchester
Posts: 17,504
iTrader Score: 8 (100%)
Ashleyp is absolutely fabulous!Ashleyp is absolutely fabulous!Ashleyp is absolutely fabulous!Ashleyp is absolutely fabulous!Ashleyp is absolutely fabulous!Ashleyp is absolutely fabulous!Ashleyp is absolutely fabulous!Ashleyp is absolutely fabulous!Ashleyp is absolutely fabulous!Ashleyp is absolutely fabulous!Ashleyp is absolutely fabulous!
Default

check no wires have come lose mate
__________________
Quote:
Originally Posted by Tupps View Post
Pirates of the caribean 2 (aka been a first one, aka repost)
Quote:
Originally Posted by lee_saxo View Post
some lad pulled up a type R, and had a sticker on the back. If it ain't jap it's crap. I thought what a bender
Ashleyp is offline   Reply With Quote
Old 12th November 2008, 20:17   #3
adnandunn
Established Member
North East Region Member
 
adnandunn's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,743
iTrader Score: 10 (100%)
adnandunn has a spectacular aura aboutadnandunn has a spectacular aura about
Default

Quote:
Originally Posted by Ashleyp View Post
check no wires have come lose mate
yeah i have checked all wires and reconected the two which disconnected. could i have fryed the headunit and what else can i try
__________________

Cammed Saxo vts 151bhp for sale
http://www.saxperience.com/forum/sho...d.php?t=232883
adnandunn is offline   Reply With Quote
Old 12th November 2008, 20:45   #4
liam_b
Saxperience Forum Bum
South West Region Member
 
liam_b's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: paignton
Posts: 3,168
Car(s): saxo
iTrader Score: 1 (100%)
liam_b is a splendid one to beholdliam_b is a splendid one to beholdliam_b is a splendid one to beholdliam_b is a splendid one to beholdliam_b is a splendid one to beholdliam_b is a splendid one to beholdliam_b is a splendid one to behold
Default

have you put the two which disconnected back in the right way what colour wires came out?

sounds like it could be hand brake cable has came loose
__________________
151.5dB @ 41hz (db drag)
‎154.8dB @33hz 152.8dB average (Propper Droppers)
uk's loudest saxo
liam_b is offline   Reply With Quote
Old 12th November 2008, 21:02   #5
adnandunn
Established Member
North East Region Member
 
adnandunn's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,743
iTrader Score: 10 (100%)
adnandunn has a spectacular aura aboutadnandunn has a spectacular aura about
Default

Quote:
Originally Posted by liam_b View Post
have you put the two which disconnected back in the right way what colour wires came out?

sounds like it could be hand brake cable has came loose
it was the yelow and red wires witch disconected. i never had the hand breake wire wired up and it was working(may have been resting on some metal to earth it). so that may be the problem. does it just need to be earth so the handbreak or sumthink else
__________________

Cammed Saxo vts 151bhp for sale
http://www.saxperience.com/forum/sho...d.php?t=232883
adnandunn is offline   Reply With Quote
Old 12th November 2008, 21:16   #6
liam_b
Saxperience Forum Bum
South West Region Member
 
liam_b's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: paignton
Posts: 3,168
Car(s): saxo
iTrader Score: 1 (100%)
liam_b is a splendid one to beholdliam_b is a splendid one to beholdliam_b is a splendid one to beholdliam_b is a splendid one to beholdliam_b is a splendid one to beholdliam_b is a splendid one to beholdliam_b is a splendid one to behold
Default

u sure the wires that come out went back in as thay where befor or did you just take a guess and think red2red yellow2yellow? is the headunit still savin the settings after you turn the ignition on and off?

i normal wire the hand brake wire into the earth wire on the headunit wiring
__________________
151.5dB @ 41hz (db drag)
‎154.8dB @33hz 152.8dB average (Propper Droppers)
uk's loudest saxo
liam_b is offline   Reply With Quote
Old 12th November 2008, 23:13   #7
adnandunn
Established Member
North East Region Member
 
adnandunn's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,743
iTrader Score: 10 (100%)
adnandunn has a spectacular aura aboutadnandunn has a spectacular aura about
Default

im 80% sure the yellow was to the yellow and the red to the red so thats how i reconnected them, those wires are the onces that are on the autowires section.

and when i turn the ignition on the head unit comes on(the lights and grey screen) but it has no function.

is it possible to fry the mother board in the head unit?
__________________

Cammed Saxo vts 151bhp for sale
http://www.saxperience.com/forum/sho...d.php?t=232883
adnandunn is offline   Reply With Quote
Old 12th November 2008, 23:31   #8
Ashleyp
Saxperience Hardcore!
Track / Motorsport PrepContent Contributor
 
Ashleyp's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Bedford & Manchester
Posts: 17,504
iTrader Score: 8 (100%)
Ashleyp is absolutely fabulous!Ashleyp is absolutely fabulous!Ashleyp is absolutely fabulous!Ashleyp is absolutely fabulous!Ashleyp is absolutely fabulous!Ashleyp is absolutely fabulous!Ashleyp is absolutely fabulous!Ashleyp is absolutely fabulous!Ashleyp is absolutely fabulous!Ashleyp is absolutely fabulous!Ashleyp is absolutely fabulous!
Default

Quote:
Originally Posted by adnandunn View Post
im 80% sure the yellow was to the yellow and the red to the red so thats how i reconnected them, those wires are the onces that are on the autowires section.

and when i turn the ignition on the head unit comes on(the lights and grey screen) but it has no function.

is it possible to fry the mother board in the head unit?
its a ripshit headunit.. theyre not the highest build quality to say the least..
__________________
Quote:
Originally Posted by Tupps View Post
Pirates of the caribean 2 (aka been a first one, aka repost)
Quote:
Originally Posted by lee_saxo View Post
some lad pulled up a type R, and had a sticker on the back. If it ain't jap it's crap. I thought what a bender
Ashleyp is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 14:07.