Mobile Devices: Lite Theme CitroŽn: CitroŽn Trader | Saxo Trader | C2 Trader Peugeot: Peugeot Trader | 106 Trader Enthusiast: Saxperience


Go Back   Saxperience - Citroen Saxo Forum > Citroen Saxo Related Forums > Saxo Problems & Queries

Saxo Problems & Queries If you're having problems with your Saxo and you're after a bit of advice, check this forum out...

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 26th March 2020, 18:53   #1
K1ck09
Newbie
 
Join Date: May 2019
Posts: 2
Question 1.6 16v won't start

Hello Guys,

I'm having a problem. I did a conversion from a 1.3i 8v to a 1.6 16v and I'm using the 16v engine loom with the 1.3i 8v chassi loom. I re done the engine loom plug so it is compatible with the chassi loom and tried to unlock the ECU using the Julie Immo Emulator. I already tried to unlock 20 times using the procedure in the manual but no luck. The pump gets no power. The ECU gets power on the right pins and the relay too. The pin 7 on ECU is not giving 0v so the relay doesn't trigger... Any one had the same issue?

Best Regards.
K1ck09 is offline   Reply With Quote
Old 26th March 2020, 21:06   #2
VeiRoN
Established Member
South East Region Member
 
VeiRoN's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 1,883
Car(s): SaxÚ VTS 16v
iTrader Score: 8 (100%)
Default

I'm unfamiliar with the method you used,is that where you take out the immobilizer with ignition on and the correct transponder? or is it different as you don't have one of these? Is the key light flashing?
VeiRoN is offline   Reply With Quote
Old 27th March 2020, 02:33   #3
K1ck09
Newbie
 
Join Date: May 2019
Posts: 2
Default

Quote:
Originally Posted by VeiRoN View Post
I'm unfamiliar with the method you used,is that where you take out the immobilizer with ignition on and the correct transponder? or is it different as you don't have one of these? Is the key light flashing?
I dont have a immo inside the car so I had only to options:
Write a clock file into the 28F512 and do the procedure of removing the immo(that doesn't work with my ECU)
Use immo emulator that you need to solder to some pins inside the ecu and do the hole procedure (this method should work)

I dont have any key light and the MIL light stays on as if it had immo off(unlocked).
K1ck09 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 01:52.