Mobile Devices: Lite Theme CitroŽn: CitroŽn Trader | Saxo Trader | C2 Trader Peugeot: Peugeot Trader | 106 Trader Enthusiast: Saxperience


Go Back   Saxperience - Citroen Saxo Forum > Citroen Saxo Related Forums > Your Saxo Photos / Videos / Progress Reports

Your Saxo Photos / Videos / Progress Reports Please share photos/videos of your saxo in this forum.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 24th May 2019, 18:02   #121
SpijkerVTSp
Newbie
 
SpijkerVTS's Avatar
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 3
Default

New fuel pressure reg still does it

Last edited by SpijkerVTS; 11th June 2019 at 21:52.
SpijkerVTS is offline   Reply With Quote
Old 25th May 2019, 08:57   #122
dturbop
Infrequent Poster
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 143
Default

Quote:
Originally Posted by SpijkerVTS View Post
No eml light on bud, whats lexia bud? Ive taken off my fuel pressure reg checked the pipe feels fine not brittle at all seems strong though, ordered a fuel pressure reg in for tomorrow will give it a crack before shipping it off to my mates thanks!<br><br>Have to say its a good looking garden ornament <br><br>Sent from my SM-G975F using Tapatalk<br><br>
Hi, lexia is the citroen diagnostic kit. You can buy it online (it's a clone of course). Very useful for diagnosing issues.

I am just wondering if it could be the speed sensor from the gearbox. I think I have seen people describe similar issues when that fails, tells the ECU about road speed. I think however that would also give you issues with your speed readout. You could always try just unplugging it to see what effect it has. It is above the driveshaft output on the gearbox (think it sits on the drivers side).

Does it do it cold / hot / both? Have you tried unplugging the O2 sensor? Could it be the power feed to the O2 sensor heater maybe?

Must be very frustrating.
dturbo is offline   Reply With Quote
Old 25th May 2019, 09:19   #123
SpijkerVTSp
Newbie
 
SpijkerVTS's Avatar
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 3
Default

Oh i see will look into that lexia, we tried plugging my mates laptop into it hes got delphi software and it kept saying it couldnt connect with it for some reason, the car does it fron hot or cold now, ive replaced the o2 sensor and had a quick rummage to see if i could find any broken wires and didnt soo far, ill check that speed sensor cheers<br><br>Gunna drop it at my mates workshop before i set it a light today <br><br>Sent from my SM-G975F using Tapatalk<br><br>
SpijkerVTS is offline   Reply With Quote
Old 25th May 2019, 17:56   #124
nuttysaxo
Established Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Kent
Posts: 1,139
Car(s): Saxo Furio
iTrader Score: 5 (100%)
Default

Quote:
Originally Posted by SpijkerVTS View Post
Cheers bud i loved how it looked standard, just drive wise it was far to wobbly to what im used too had to be changed so started building the car i wanted when i was 20 or so now i can afford to do bits aha<br><br>Sent from my SM-G975F using Tapatalk<br><br>
Hello mate , glad you've kept at it , mine went tits up two years back blown head gasket and just generally tired , I dragged it along with me all these years driving my girlfriend up the wall in it ! lol . last time I drove it her friend came down in her merc slk 55 amg they had a drink so I picked them up in the saxo , it scared her ! lol
nuttysaxo is offline   Reply With Quote
Old 29th May 2019, 21:34   #125
SpijkerVTSp
Newbie
 
SpijkerVTS's Avatar
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 3
Default

Yeh me too in a way, just sods law summers coming up and now it chooses to not work , haha yeh theyre nippy for what they are and could fall apart at any second so im not surprised hahaha scared a fair few people in the trusty steeds

Last edited by SpijkerVTS; 11th June 2019 at 21:52.
SpijkerVTS is offline   Reply With Quote
Old 9th June 2019, 01:28   #126
SpijkerVTSp
Newbie
 
SpijkerVTS's Avatar
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 3
Default

Soo after much fucking about, i sent it off to a buddy he found out when pulling the wires back on this plug that they just fell out from brittleness....you would think boom problem solved...fixed, nope ...it was better and he found out without the icv plugged in it now wouldnt cut out, soo we put the old icv and programmed it turning the key on and off winding it in etc, adjusting the air screw on the throttle body.....and finally she works again about time!<br><br>Sent from my SM-G975F using Tapatalk<br><br>
SpijkerVTS is offline   Reply With Quote
Old 10th June 2019, 17:39   #127
dturbop
Infrequent Poster
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 143
Default

Great to hear all is well again. What plug was it then?
dturbo is offline   Reply With Quote
Old 10th June 2019, 20:01   #128
SpijkerVTSp
Newbie
 
SpijkerVTS's Avatar
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 3
Default

Air temp i believe bud, i think it was mainly the icv valve not being correctly set could of saved me a few pennies but hey ho least i know all the other bits are done <br><br>Sent from my SM-G975F using Tapatalk<br><br>
SpijkerVTS is offline   Reply With Quote
Old 10th June 2019, 20:07   #129
SpijkerVTSp
Newbie
 
SpijkerVTS's Avatar
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 3
Default

So now its working i again i remembered how sloppy the steering felt when cornering hard...the coilovers made a world of difference along with the anti roll bar poly's but still too wobbly side to side...so a front end refresh is being done.
New ball joints
New front and rear arm polybushes
New driveshafts mine look old and skanky
New track rod ends

Fingers crossed gets rid of the sloppyness unless its the soft walled uniroyal tyres

Ive also got a cambelt and waterpump kit on the way plus new gearbox oil again...definitely not a fan of 75w80 way to thin for one of these ...so going to chuck in some 75w90 fully synthetic should be alot better!

Last edited by SpijkerVTS; 11th June 2019 at 21:54.
SpijkerVTS is offline   Reply With Quote
Old 12th June 2019, 08:51   #130
sri_130
Frequent Poster
Track / Motorsport Prep
 
sri_130's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Doyncaster
Posts: 654
iTrader Score: 1 (100%)
Default

Does look sweet this thing.
Let me know when you're selling it!
sri_130 is offline   Reply With Quote
Old 12th June 2019, 19:49   #131
SpijkerVTSp
Newbie
 
SpijkerVTS's Avatar
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 3
Default

Thanks mate! Hopefully wont be for a while when ive finished it for abit , just needs paint really but i kinda dont want to paint it cos then ill threat about chips scratches swirls etc at the mo i dont care <br><br>Sent from my SM-G975F using Tapatalk<br><br>
SpijkerVTS is offline   Reply With Quote
Old 12th June 2019, 19:50   #132
SpijkerVTSp
Newbie
 
SpijkerVTS's Avatar
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 3
Default

Gearbox oil, aux belt and cambelt waterpump turned up today so should be done in a couple days ready for me to actually drive the thing, only done 700 miles in the year ive owned it <br><br>Sent from my SM-G975F using Tapatalk<br><br>
SpijkerVTS is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 04:54.